Cum sa ne machiem vara....



Este cunoscut faptul ca in anotimpul de vara oamenii devin mai activi, mai plini de viata si mai energici. Femeile dau mai multa atentie felului in care arata, iar aria de interes nu se rezuma doar la garderoba “estivala” ci si la ingrijirea pielii. Multa atentie trebuie acordata hidratarii, protectiei impotriva razelor UV si machiajului, care se supune, vara, altor reguli decat in celelalte anotimpuri.
In lunile toride de vara, cand vine vorba de machiaj, cuvantul de ordine e “simplitate”. Fondul de ten, daca va este indispensabil, trebuie sa nu fie pe baza de ulei. Daca este absolut necesar sa folositi fond de ten, aplicati si un strat subtire de pudra, pentru a da un aspect mat tenului dumneavoastra. Un truc pentru a da fetei un aspect mai luminos este sa folositi crema anticearcane in jurul ochilor.
Una dintre greselile cele mai frecvente pe care femeile le fac vara este aceea ca isi aplica prea multe straturi de machiaj. Incep cu lotiunea de protectie UV, apoi corectorul, urmat de fondul de ten si apoi de pudra. Totusi, sfatul specialistilor este sa nu va incarcati tenul cu asemenea produse. Acestea se pot inlocui cu lotiuni de baza iluminatoare, care dau pielii un aspect luminos si proaspat.
Din cauza umiditatii ridicate, este preferabil ca rimel-ul pe care il aplicati sa fie rezistent la apa. Este adevarat, indepartarea acestui tip de rimel este mai minutioasa, insa exista demachiante pe baza de ulei care va poate face munca mult mai usoara.
Un alt aspect foarte important se refera la protectia buzelor. Se stie ca pielea buzelor este foarte sensibila, mai ales in anotimpurile cu temperaturi extreme. In special in timpul expunerii la razele soarelui, este esential sa folositi un balsam hidratant de buze, care confera protectia necesara. Dupa bronz, multe femei adopta un look natural, alegand drept machiaj doar un ruj sau un lip gloss. Este tot ce va trebuie pentru a arata fresh intr-o zi calda de vara.
In privinta paletei de culori pe care ar trebui sa o contina o trusa de farduri in acest anotimp, aceasta trebuie sa contina nuante deschise. In special auriul si aramiul sunt nuantele care pun in evidenta cel mai bine culoarea ciocolatie a pielii bronzate.
Exista cateva trenduri pentru vara anului 2009 in ceea ce priveste machiajul. Cavalli a readus in scena curentul “minimalist” in materie de make-up de zi. Pielea trebuie sa arate impecabil, tanara si fresh. Fard luminous in jurul ochilor si buze abia conturate cu ruj in nuanta naturala. In ceea ce priveste machiajul de seara, designerii de la Moschino sunt de parere ca vara asta totul este permis. Trebuie doar sa fim creative. Sfatul lor este sa “socam” printr-o singura culoare, de exemplu printr-un roz puternic pe buze, restul fardurilor fiind in nuante mai estompate.
Bineinteles, desi nuantele si produsele cosmetice pe care le folosim vara sunt diferite fata de cele pe care le folosim in alte anotimpuri, este esential sa pastram obiceiurile santoase de ingrijire a pielii pe parcursul anului indiferent de anotimp. Aici ne referim la curatarea tenului inainte de culcare cu lotiuni potrivite fiecarui tip de ten in parte, la demachiere, la aplicarea de masti. In acest fel nu numai ca prevenim imbatranirea prematura a tenului, dar ii conferim toate conditiile necesare pentru a arata proaspat si ingrijit.

 
Byby AVON © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects